måndag 16 januari 2012

Axel 7 månader

Idag fyller Axel sju månader. Det är sjukt vad tiden flyger iväg! Han har nu fyra små tänder och biter i allt och alla.Kryper är bara förnamnet! Han har nu börjat resa sig mot möbler och även ta några steg runt bordet :) Ibland har det hänt att Axel ställt sig upp utan hjälp av oss eller några möbler, till min ständiga oro!

Han har börjat äta lite vanlig mat, vilket han för det mesta tycker om. Dock är burkmaten pinsamt smaklös så man måste krydda lite för att det ska vara någorlunda intressant. Däremot är pappas mat alltid en smaksensation och den äter vi gärna av :)

På babycenter.com kan man läsa vad som händer i barnets utveckling vid 7 månaders ålder.. Bland annat får det ofta sin första tand nu (som sagt, han har fyra). Andra saker som händer är följande:

Händerna -kan hålla muggen själv samt klappa händerna - Flaskan kan han hålla själv, men klappa händerna gör vi inte än (däremot får mamma och pappa en och annan smäll)


Bär en del av sin vikt om den har stöd - Har bara möblerna som stöd för balansen. Bär upp hela sin vikt utan problem.

Kan sitta utan stöd, och kanske även resa sig från liggande till sittande - Kanske? Han har gjort det i två månader nu.

Kan ta upp en leksak och flytta mellan händerna - Jadå, inga problem :)

Upptäcker hur roligt det är att slå på saker - Amen!

Lär sig ta sig fram (åla, krypa) - Är en fullfjädrad krypare nu ;) Snabb som vinden!

Det står även att bebisar gillar tittut-lekar nu. Axel ääälskar då pappa "skrämmer" honom med att säga "Bu!", då skrattar han som en galning :)

Nu ska jag sluta skryta över min duktiga lillkille, han står här bredvid och slår på tangenterna då jag inte hinner med :)

Ha en bra kväll allihop!

2 kommentarer:

  1. Vad skoj med en ny blogg :) Hälsa Axel tack för julkortet, det hänger på kylen :)
    /Josse

    SvaraRadera
  2. Se nu till att uppdatera mycket, så jag har nåt att läsa om dagarna/kvällarna/nätterna ;) Haha. Kommer och dricker mera te vilken dag som helst! Haha

    SvaraRadera